Articol
Cei ce adoră să mănânce pește, în special păstrăv, se pot bucura de o veste bună care vine de la Păstrăvăria Laita – Cârțișoara: păstrăvul produs aici, în apă curată, de munte, este din nou disponibil pentru vânzare.
După a pauză forțată de apariția unei situații sanitare extrem de grave, ce a dus la moartea sau eutanasierea întregului efectiv de pește al păstrăvăriei, specialiștii de la Laita au reușit să revină pe piață și pot satisface solicitările consumatorilor
În cursul zilei de joi, 5 septembrie, reprezentanții păstrăvăriei au anunțat, prin intermediul unei postări pe contul de socializare, următoarele: „Suntem mândri să anunțăm că, după rezolvarea problemelor care ne-au ținut departe, revenim cu păstrăv proaspăt, crescut în inima naturii, așa cum v-am obișnuit de ani de zile. Tradiția și calitatea sunt valorile noastre fundamentale, iar acum suntem pregătiți să vă oferim din nou cele mai bune produse! Susținem tradiția locală și ne asigurăm că fiecare păstrăv are gustul inconfundabil al apelor curate din zona noastră”.
La începutul lunii februarie a anului trecut, la Păstrăvăria Laita – Cârțișoara a fost descoperit un focar de septicemie hemoragică virală, boală gravă și extrem de contagioasă, ce duce la decesul peștelui.
În conformitate cu prevederile legale și pentru siguranța sanitar – veterinară în vigoare, autoritățile au decis atunci uciderea tuturor peștilor din păstrăvărie (aproximativ 180.000 exemplare), impunerea carantinei și aplicarea altor măsuri pentru eradicarea focarului.
Păstrăvăria Laita este gestionată de Ocolul Silvic Avrig, structură a Direcției Silvice Sibiu.
Foto: facebook – Pastrăvăria Laita