Articol
În acest weekend la „Târgul Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica în cultura urbană sibiană” vor putea fi degustate preparate tradiționale, pregătite de meșteri olari-bucătari. Aceștia vor găti în vase de lut, ciorbă de burtă, gulaș, tocăniță cu carne de porc și cartofi, tocăniță de miel etc. Evenimentul se desfășoară în perioada 2-4 august, între orele 10-19, la Muzeul Astra, în zona Târgului de țară.
Cei 26 de meșteri olari-bucătari, alături de bucătarii Organizației Patronale a operatorilor HoReCa din Sibiu vor găti în vase de lut pe vatră deschisă reţete tradiţionale precum : ciorbă de porc cu cartofi, paloc gulaș, țambalul godacului, Pásztortarhonya, ciorbă ardelenească de porc, ciorbă de burtă, tocăniță cu carne de porc și cu cartofi, sarmale cu afumătură de porc și cu șorici, tocană de mânzat cu mămăligă, gulaș secuiesc cu afumătură, tocăniță de miel, tocăniță de vită, supă de legume, ciulama de pasăre.