Articol
Anul acesta, ediţia a V-a a Festivalului de Artă Contemporană de la Sibiu – SCAF se va deschide pe 7 septembrie şi va avea ca tematică "Crossing Borders", transmite Muzeul Naţional Brukenthal.
"Crossing Borders" a fost ales pentru a sublinia "ideea de a depăși granițele – fie ele fizice, culturale, artistice sau personale. Pentru a capta atenția tinerilor și a crea o identitate vizuală puternică, brandingul SCAF combină culorile roz și roșu + negru și alb, reflectând un vibe tineresc și energic. Aceste culori nu doar că atrag vizual, dar și simbolizează pasiunea, inovația și creativitatea.
Festivalul de Artă Contemporană SCAF din Sibiu este o sărbătoare vibrantă și dinamică a artei contemporane care reunește artiști, public și comunități. Prin expozițiile sale diverse, atelierele interactive, spectacolele live, SCAF promovează creativitatea, schimbul cultural și o apreciere mai profundă a artelor. Fie că ești artist, colecționar sau pur și simplu un iubitor de artă, SCAF oferă ceva pentru fiecare de a se bucura și a se inspira.
Rămâneți alături de noi, în curând vom lansa paginile de social media dedicate festivalului unde veți putea afla detalii despre temă, invitați și multe alte activități pe care le pregătim pentru publicul pasionat de diversitate și divertisment cultural", se arată în comunicatul MNB
Brandingul SCAF 2024 este realizat de Oxana Bashtavenko, art director al Creion Design Studio, care, spun organizatorii, "a acceptat provocarea noastră și a împins limitele creativității, rezultatul fiind unul excepțional! La crearea branding-ului, Oxana s-a inspirat din Suprematismul lui Kazimir Malevich, pictura abstractă a lui Wassily Kandinsky, precum și estetica vizuală a copertei albumului Depeche Mode. Logo-ul SCAF este abstract, modern și laconic, reflectând esența festivalului. Designul logo-ului combină elemente geometrice simple și linii clare cu font modern și curat"
Sibiu Contemporary Art Festival este organizat de Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthal von Studio, cu sprijinul Ministerului Culturii, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2024.