Campionul mondial pe care Hermannstadt l-a avut în ogradă… Venise la Sibiu de la Gaz Metan!

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Puțini sunt cei care își mai aduc aminte de Olivian Surugiu, fotbalistul care ajungea la FC Hermannstadt la începutul anului 2018, dar care părăsea Sibiul după numai o jumătate de sezon. Nu înainte de a bifa cu ”alb-roșii” promovarea în Liga 1, vechea denumire a Superligii, dar mai ales finala Cupei României, de pe ”Arena Națională”, pierdută cu 2-0 în fața Universității Craiova.

Venit de la Gaz Metan, unde de asemenea a stat numai jumătate de sezon, Surugiu n-a rupt gura târgului, cum se spune. A fost folosit de antrenorul de atunci, Alex Pelici, în numai trei meciuri, o singură dată titular, a strâns numai 88 de minute pe teren, astfel că plecarea sa, la finele sezonului, n-a surprins pe nimeni.

Custom Image

Cele trei meciuri în tricoul lui Hermannstadt au fost ultimele pentru Surugiu în fotbalul profesionist. A plecat în Liga 3, la FC ”U” Craiova, apoi i s-a pierdut urma, reapărând în prim-plan de-abia anul trecut, când a devenit unul dintre cei circa 150 de jucători de padbol din România.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În echipă cu un jucător venit de la minifotbal, Victoraș Popescu, Olivian Surugiu a câștigat titlul mondial, în noiembrie 2023, la padbol, după o finală câștigată cu Uruguay, scor 5-7, 6-3, 6-2, în îndepărtata Brazilia. Cei doi, legitimați la Flux Arena Craiova, sunt primii campioni naționali, padbolul fiind un sport care a ajuns în țara noastră de-abia în urmă cu un an. 

 

Ce este padbolul

 

Padbolul este o combinație între fotbal, tenis, padel și squash. Este un tenis de picior mai modern, dar mult mai greu și cu reguli mai complicate. Suprafața de joc, de 60 de metri pătrați, este delimitată pe toate laturile de geamuri de care te poți folosi, inclusiv la servicii.

Practic padbolul se joacă într-o ”cușcă”, astfel ricoșeurile sunt mai mereu extrem de greu de anticipat, fiind nevoie de foarte multă agilitate, condiție fizică și tehnică de lovire a balonului, conform gsp.ro.

Punctele se contabilizează exact ca la tenis de câmp, jucându-se seturi până la 6 sau până se fac două game-uri diferență.

Padbolul s-a născut în anul 2008, în La Plata (Argentina), fiind patentat în anul 2011.

Custom Image

Printre vedetele fotbalului mondial care practică padbolul se numără Denilson – campion mondial cu Brazilia în 2002, Falcao – ambasador Padbol Brazilia, Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup, Jose Bosingwa, Raul Mereilles, Paul Pogba sau Zlatan Ibrahimovic, conform site-ului Federației Române de Padbol.

În România, padbolul a fost adus în anul 2015, Elisabeta Gherghișan fiind cea care a obținut licența exclusivă Padbol pe teritoriul României.

 

 

Autor
14 iunie 2024 la 13:02

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 23 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
CSU Sibiu pierde la diferență de o posesie pe terenul Rapidului după un final dezamăgitor. Pipkins putea aduce victoria în ultima secundă
Baschetbaliștii sibieni au pierdut, în Vinerea Mare, cu 72-70 pe terenul giuleștenilor, în antepenultima etapă din sezonul regular....
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 zile
S-a încheiat sezonul regular în cele două serii sibiene ale Ligii a V-a. Echipele din Loamneș, Cristian, Păuca și Ocna Sibiului luptă pentru promovare
Odată cu meciurile etapei a XIV-a, disputate duminica trecută, s-a încheiat sezonul regular în cele două serii sibiene...
Actualitate
1 min de citit