Sărbătoare folclorică pentru copii și tineri, la Tălmaciu

Duminica trecută, Casa de Cultură a orașului Tălmaciu a fost gazda spectacolului – concurs din cadrul ediției a XVII-a a  Festivalului de Folclor „La izvorul dorului”. Manifestarea a fost organizată de Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al orașului Tălmaciu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Deși organizarea și desfășurarea festivalului a coincis, ca interval orar și zi, cu cea mai importantă manifestare de gen pentru copii și tineri organizată în județul Sibiu (Festivalul „Moștenire din bătrâni” de la Avrig), caracterul activității culturale de la Tălmaciu a fost oarecum diferit, cea mai importantă diferență fiind proveniența participanților. În orașul de la confluența râurilor Cibin și Sadu organizatorii festivalului au avut, pe lângă ansambluri, grupuri și soliști din județ, mulți invitați din câteva zone etno – folclorice cunoscute ale țării. Chiar și așa, mulți dintre participanți au „bifat” ambele manifestări.

După parada portului popular, activitate care, conform tradiției, a deschis programul ediției, festivalul a continuat la cocheta sală de evenimente a Casei de Cultură Tălmaciu. Spectacolul oferit de copiii participanți, fiecare purtând cu mândrie costumul popular autentic din zona de proveniență, a fost bine structurat, recitalurile susținute de soliștii vocali și instrumentiști, grupurile vocale sau ansamblurile de dansuri fiind inspirat îmbinate, astfel încât programul, întins pe mai bine de șase ore, să nu devină plictisitor.

Publicul, atât cel ce a însoțit sau a asistat la parada portului popular cât și cel ce a urmărit evoluția micilor artiști de pe scena Casei de cultură Tălmaciu, a fost generos și deosebit de cald, fiecare moment artistic fiind urmat de zeci de secunde de aplauze și ovații de susținere.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Iar, cum e și normal, unii dintre concurenții au coborât de pe scenă zâmbind, bucuroși și încrezători pentru evoluție, alții puțin mai triști, convinși că ar fi putut evolua mai bine, că n-au arătat exact ceea ce pot sau că mai au încă multe de învățat… Cu toții însă, mai mici sau mai mari, au apreciat experiența și șansa ce le-a fost oferită prin admiterea și participarea la acest festival devenit deja binecunoscut. Felicitări tuturor și succes pentru viitor!

D.F.

 

     

27 mai 2024 la 10:45

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 minute
FC Hermannstadt o va întâlni pe vicecampioana CFR Cluj în finala Cupei, la Arad
Echipa sibiană se va duela pentru trofeul Cupei României cu CFR Cluj în finala de peste trei săptămâni,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
Suporterii sibieni explică motivul pentru care au părăsit peluza, la pauza semifinalei cu Rapid. Acuzațiile aduse forțelor de ordine. De la ce s-a pornit, cât e adevăr și cât fantezie?
Cei prezenți, miercuri seara, pe Stadionul ”Municipal”, la semifinala de Cupă dintre FC Hermannstadt și Rapid, au fost...
Actualitate
9 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 ore
E OFICIAL! Calificarea lui FC Hermannstadt mută finala Cupei României de la Sibiu, la Arad, pe ”Francisc Neuman”
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a stabilit, în această după-masă, ca finala din acest an a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
S-au trezit prea târziu! Baschetbaliștii sibieni au obținut al patrulea succes consecutiv acasă, dar vor juca în plau-out
  ”Galben-albaștrii” au obținut, miercuri seara, a șasea victorie din ultimele opt meciuri disputate în Liga Națională și, totodată,...
Actualitate
3 min de citit