Articol
Pentru militarii specializați în securitate cibernetică, curiozitatea de a explorat varii domenii, de a lărgi orizontul cunoașterii în universul tehnologiei, al inovației și cercetării, dincolo de pasiune înseamnă și dorința lor acerbă de a concretizat abilitățile și cunoștințele cumulate în proiecte sustenabile actualului context internațional. Doi dintre cei mai valoroși militari, din această arie profesională, fac parte din marea familie a AFT.
Cine sunt performerii
——————–
În semn de recunoaștere a rezultatelor meritorii obținute în activitatea academică, de pregătire militară și de specialitate, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de existență a Forțelor Terestre Române, sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin și sd.sg. Tudor-Cătălin Codreanu din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost decorați cu ”Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”. Distincțiile au fost înmânate de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, domnul gl.lt. Ciprian Marin, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.
Primele reacții
———–
Sd.sg. Tudor-Cătălin Codreanu este fascinat de robotică, fiind câștigător a numeroase premii la diverse competiții, printre care și cel de excelență la cea de-a treia ediție a concursului național „Student Design&Manufacturing Competition” cu lucrarea „Celula flexibilă de sortare a cartușelor utilizând robotul paralel ”BULLETSORT”. După ceremonia de înmânare a disticției studentul de la AFT făcea următoara confesiune: „Îmi doresc să îi încurajez pe toți cei care se află în căutarea unei pasiuni să își urmărească visele și să nu renunțe niciodată. Fiecare obstacol întâlnit pe drum poate fi depășit cu determinare și perseverență, iar fiecare succes și, de ce nu, eșec obținut să fie o treaptă în plus către împlinirea personală și profesională. Cu recunoștință față de cei care m-au susținut pe parcursul acestei călătorii extraordinare, privesc acum spre viitor, pregătit să înfrunt noi provocări și să trăiesc noi aventuri în lumea fascinantă a tehnologiei și inovației” .
Sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin este atras de securitatea cibernetică și a participat la numeroase competiții naționale unde s-a clasat mereu între primii 10 participanți. A reprezentat cu succes Ministerul Apărării Naționale și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu în exerciții naționale de cyber security precum ”CyberMAN” și ”CyDex”, dar și exerciții internaționale – nivel NATO, precum ”Locked Shields”, organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice. Ambițios și competitiv din fire, este și un împătimit al sportului. A participat la numeroase competiții locale, naționale, europene și mondiale de karate, reușind să obțină locul I la Campionatul Mondial de Karate Traditional Fudokan Shotokan din Serbia, în anul 2011, fiind și deținătorul Centurii Negre (1DAN). Copleșit de emoții el și-a rezumat rodul perseverenței prin realizările din ultimii doi ani când a organizat ”două concursuri de securitate cibernetică, între academie și școlile militare de maiștri militari și subofițeri, competiții la care s-au înscris peste 360 de elevi de liceu și studenți din ciclurile de studii universitare de licență și masterat, din mediul militar și civil, dar și pasionați sau curioși de acest domeniu”.
Îndemnul din ”Ziua Forţelor Terestre”
———-
În preambulul ceremoniei dedicate sărbătoririi Forţelor Terestre, eveniment desfășurat la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, gl.lt. Ciprian Marin, în discursul domniei sale a făcut referiri la provocările determinate de o serie de transformări şi modernizări din ultimii ani dar și la actualul context de securitate, ”unul foarte complex şi imprevizibil”, fapt pentur care ”se impune continuarea procesului de modernizare a Forţelor Terestre, atât din punct de vedere acţional, cât şi din punct de vedere structural”. În final șeful Statului Major al Forțelor Terestre notifica următoarele” ”Doamnelor şi domnilor ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi profesionişti, personal civil contractual, continuaţi să vă pregătiţi cu acelaşi devotament şi seriozitate, pentru a putea utiliza noile tehnologii intrate recent în înzestrarea Forţelor Terestre. Rămâneţi permanent conectaţi la noutăţile din domeniul de responsabilitate şi adoptaţi cu responsabilitate şi profesionalism un mod de gândire flexibil, inovativ, adaptat provocărilor actuale, astfel încât să transformăm Forţele Terestre Române într-o veritabilă forţă a Armatei României”.