Articol
În urma dialogului purtat cu col. medic, șef lucrări dr. Doru-Florian-Cornel MOGA, acesta precizează că în ciuda lucrărilor de pe șantierele de la pavilionul nou- din cadrul SCMUS – activitatea medicală se desfășoară operativ. ”Fiind o lucrare care se execută în curtea unității, afectează într-o mai mică măsură activitatea spitalului decât lucrările de anvergură care au fost efectuate în interiorul clădirii principale a acestuia. Pacienții care ne cunosc de mai mulți ani, cu siguranță au remarcat că aspectul spitalului s-a îmbunătățit considerabil în ultima perioadă. Clădirea spitalului fiind una veche, suntem limitați de anumite elemente structurale și de aceea avem nevoie de o clădire nouă, construită la standardele actuale”. Comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Sibiu aprecia ritmul de edificare a Blocului chirurgical politraumă ca fiind bun. Potrivit domniei sale ”Etapele de lucru planificate /stabilite sunt în grafic”. ”Așa cum știți proiectul a fost recepționat în luna iulie 2023, iar execuția a demarat în luna august 2023. Cu certitudinea că obiectivul se va finaliza în luna august 2025”, a conchis comandantul.
Monitorizare lunară
”Blocul chirurgical politraumă va avea demisol, parter și 3 etaje, cu o suprafață desfășurată de aproape 10.000 mp. În momentul de față se lucrează la fundație. Au fost finalizate lucrările de refacere utilități, canalizare, iar stocatorul de oxigen a fost relocat. Evoluția lucrărilor este monitorizată atent, atât de personalul nostru desemnat, cât și de firma de consultanță. Lunar este stabilită câte o ședință de progres în care se analizează situațiile apărute și se stabilesc, atunci când e cazul, măsuri de rezolvare a acestora” afirmă colonel medic, șef lucrări dr. Doru-Florian-Cornel MOGA.
Investiția se impunea
Investiția care se afla pe lista din PNRR la momentul semnării contractului a fost estimată la 97 de milioane de lei. ”Este o invesiție care se impunea”, subliniază comandantul, continuând ”Prin construcția acestui nou corp de clădire nu va crește numărul total de paturi, spitalul rămânând cu cele 200 de paturi alocate, dar vor crește condițiile de spitalizare, saloanele urmând să aibă 2 și 3 paturi și să fie prevăzute cu grupuri sanitare proprii”. Colonel medic, șef lucrări dr. Doru-Florian-Cornel MOGA ne-a asigurat că ”în egală măsură, dimensionarea Blocului operator și a Secției ATI va fi corespunzătoare, pentru a satisface circuitele funcționale și cerințele actuale. Clădirea va urma să fie deservită de 4 lifturi, iar legătura cu pavilionul actual al spitalului se va face printr-o pasarelă la nivelul etajului doi”.