Din Fofeldea am primit la redacție imaginile atașate, ce demonstrează că și locuitorii acestui sat beneficiază de aceleași condiții de adăpost și așteptare a autobuzelor, ca și vecinii din Hosman.
Aceleași întrebări ridică și cetățenii satului Fofeldea: cine sunt proprietarii stațiilor de autobuz de pe drumul județean Sibiu – Agnita: Consiliul Județean Sibiu sau comunele pe teritoriul cărora se află?
De ce la reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ106 nu au fost incluse vechile stații de autobuz (din cărămidă), ce ar permite locuitorilor din satele Hosman și Fofeldea să se adăpostească de intemperii și să aștepte confortabil un mijloc de transport public?
Toți locuitorii din comunele traversate de DJ106 sunt mulțumiți cu acest drum modernizat, sperând în revitalizarea economică a ținutului! Nemulțumirile cetățenilor se referă la orarul celor două curse zilnice de autobuz (cu plecare din Sibiu la orele 15,00 și 16,00) dar și la faptul că amplasarea stațiilor de autobuz ar fi fost mult mai potrivită în centrul satelor, nici o companie de transport public călători neasigurând debarcarea călătorilor în localitățile aflate la distanță de drumul județean Sibiu – Nocrich – Agnita. Iar imaginile pe care le oferă actualele stații de autobuz (distruse, insalubre ca după război, adevărate gropi de gunoi publice), nu sunt încurajatoare pentru turismul zonal. Excursiile pe Valea Hârtibaciului (în drumeție sau cu bicicleta) necesită și locuri de popas decent amenajate!
În sprijinul cetățenilor, revenim cu întrebarea legitimă: cine este responsabil pentru reabilitarea acestor stații de autobuz (Hosman – Fofeldea), strict necesare pentru toți călătorii de pe valea Hârtibaciului?
Redacția Tribuna