Articol
Înţeleg că moda nouă aia a lui "rideshare", ai lui "transportul alternativ" face mulţi adepţi care devin tot mai fanatici, obicei tipic al generaţiei ăsteia a lui "totul mi se cuvine" şi "ce nu-mi place să dispară". Nu mai ai loc ce comentarii care dau slavă taximetriei pe aplicaţie şi trotinetismului pe altă aplicaţie.
Ideea că trotinetele mai mult încurcă traficul decât ajută la "mobilitate"(a lui peşte prăjit) am spus-o de zeci şi o voi repeta de sute de ori, pentru că e realitatea.
Şi asta, o dată, din cauza utilizatorilor, majoritatea minori fără discernământ dar faţă de care companiile de rideshare nu au probleme în a le lua banii. La fel cum nu e nicio greaţă că "utilizatorii" circulă cum apucă, spre furia tuturor, de la conducători auto la pietoni care se conduc singuri, încălcând tot ce e de încălcat, sub ochii blânzi ai autotirăţii locale care nu renunţă la chestiile acestea pentru că, nu-i aşa, îi vin şi ei bani din asta, chiar dacă a emis nişte reguli care ar fi excelente dacă cineva s-ar da chinului să le şi controleze în teren, pe banii ăia de şi-i ia de la buget.
Apoi, din cauza a înşişi proprietarilor şi de fapt, şi de drept ai trotinetelor, care uită să le ridice şi care pare a nu le păsa când sunt parcate anapoda, că, da, banul vine oricum.
De exemplu, din nou, de două zile se poate admira o trotinetă Lime, din aceasta de tip nou dar nu nouă la halul în care arată, în zona Mihai Viteazu, staţia din capăt spre Rahova. Duminică a fost lăsată pleaşcă acolo, în poziţia staţionară "pe trotuare cu lăţimea mai mică de 2 m", taxabilă legal prin HCL.229/2021. Şi hai de o luam cineva după câteva ore sau câteva mai multe ai fi zis, na, că a lăsat-o unul şi a luat-o altul. Dar aşa, deja zace în numele imobilităţii "mobilităţii" lui rideshare şi a transportului smart, care ştie unde te duci, cât stai şi de unde vii, pentru că efectiv vă place. Dar parafrazând aia cu fumatul ("fumaţi cît vreţi dar nu ne împuţiţi/îmbolnăviţi şi pe noi"), daţi-vă cu ce vreţi, numai să nu ne bruiaţi şi pe noi. Apropo pozele sunt la diferenţă de o zi. Un om bun a mai mutat-o puţin, ca să poate trece lumea.