Articol
350 lei pe săptămână este taxa de participare la Şcoala de Vară ce o organizează Muzeul Naţional brukenthal la Muzeul de Istorie Naturală.
"Atelierele de vară din muzeu sunt oportunități de învățare și dezvoltare de abilități esențiale prin joacă. În atelierele noastre îmbinăm observația și explorarea mediului cu jocuri ale copilăriei tradiționale și jocuri de conștientizare a naturii. În atelierele de vară ne propunem să creem sinergii între arte și științe, care fac învățarea plăcută și durabilă. Copiii învață să desprindă sensuri și semnificații noi din studiul naturii prin lentila unui fotograf, prin penelul unui pictor sau prin sensibilitatea tactilă a unui sculptor. Arta încurajează creativitatea și curiozitatea, abilități esențiale deschiderii către cunoaștere și conectării emoționale cu natura și cu oamenii. Nu în ultimul rând, cadrul natural, lumina soarelui, sunetele naturii contribuie pozitiv la îmbunătățirea stării de bine a participanților la ateliere, indiferent de vârstă" transmite un comunicat al Muzeului naţional Brukenthal.
Dintre atelierele Şcoliid e Vară de la Muzeul de Istorie Naturală sunt menţionate "Animalele – Prietenele mele", "Universul fosilelor", "Vânătoare de comori botanice" şi "Lumea de la picioarele noastre". Coordonatorie evenimentului sunt dr. Ghizela Vonica, Anamaria Păpureanu şi dr. Nicolae Trif.
Înscrierea și rezervarea locului se pot face accesând linkul https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aWu5RV7NJK4KuGJfYng45AzFDyPMLvuW4CZkSMVOkHo/edit?usp=sharing sau la telefonul – Muzeul de Istorie Naturală 0269 218 191. Data limită a înscrierii este cu 24 de ore înainte de eveniment. Evenimentul are loc dacă se înscriu minimum cinci copii.