Articol
Gătitul de nevoie este o activitate care îți poate lua mult timp, iar astfel ai de pierdut momente importante alături de prieteni, familie sau chiar alături de tine. În cazul în care te confrunți cu această problemă, există câteva metode care ar putea să-ți fie de folos pentru a reuși să reduci timpul de preparare a meselor, astfel încât să te poți bucura de mâncarea delicioasă și sănătoasă fără stres.
Iată 3 metode prin care să-ți ușurezi munca în bucătărie
1. Fă-ți meniul pe toată săptămâna
Pentru a te putea organiza mai ușor cu cumpărăturile pentru întreaga săptămână, alege să faci un plan. Pune-ți nevoile pe o foaie, decide de ce macronutrienți ai nevoie la fiecare masă și cum îi poți asimila, iar mai apoi începe să faci meal prepping. Gătitul în avans este unul dintre cele mai bune moduri de a face pregătirea meselor mai ușoară. Poți să gătești alimente cum ar fi legumele, orezul, carnea sau alte proteine pe care le folosești frecvent în rețetele tale. Împarte apoi aceste alimente în recipiente de depozitare și păstrează-le în frigider sau congelator până când ai nevoie de ele. Aceasta este o metodă excelentă de a economisi timp în timpul săptămânii și de a te asigura că ai întotdeauna alimente sănătoase la îndemână.
2. Investește în ustensile și recipiente bune
Optează pentru a investi în ustensile și recipiente calitative care pot face pregătirea meselor mult mai ușoară și mai eficientă. Investește într-o tigaie durabilă, o oală, un cuptor sau alte ustensile pe care le folosești frecvent. De asemenea, un blender te poate salva din multe situații problematice și te va ajuta să prepari în câteva minute supe creme sau smoothie-uri delicioase, pline de nutrienți pentru buna funcționare a organismului. Ar mai fi bine să cumperi recipiente de depozitare care sunt sigure și trainice, care pot fi folosite atât în frigider cât și în congelator. Acestea te vor ajuta să păstrezi alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în plus îți vor permite să faci pregătești mâncarea în avans și să păstrezi mesele gata preparate în frigider sau congelator pentru momentele în care nu ai timp să gătești.
3. Diversifică
Un element esențial atunci când decizi să-ți faci un plan de alimentație este diversitatea. Aceasta nu doar că va face fiecare masă mai atractivă, dar astfel vei fi sigur că organismul tău își ia toate vitaminele necesare. Atunci când te limitezi la un set mic de alimente și rețete, există riscul ca organismul tău să nu primească toate nutrienții necesari pentru a fi mereu în formă. În plus, mâncarea repetitivă va deveni plictisitoare și poate duce la lipsa de motivație de a găti sau a mânca alimente sănătoase.
În concluzie, gătitul poate deveni o activitate ușoară și plăcută dacă urmezi câteva trucuri simple. Planificarea meselor, investiția în ustensile și recipiente durabile și diversificarea alimentelor sunt doar câteva dintre modalitățile prin care poți face acest proces mai eficient și mai ușor de îndeplinit.
Sursa foto pexels.com