159 de ani de la fondarea Academiei Române prin prisma academicianului Paul Niedermaier

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Academicianul Paul Niedermaier susține, în ziua în care Academia Română înmplinește 159 de ani de la înființare, că instituția respectivă și-a arătat importanța de-a lungul vremii, a avut și va continua să aibă ”o puternică misiune de iluminare spirituală”.

”Academia Română, fondată la 1 aprilie 1866, ca o instituție de necesitate absolută pentru tânărul stat rezultat din unirea Principatelor Române, la 1859, și-a arătat importanța în decursul anilor. Societatea Academică Română, devenită Academia Română, pe care o sărbătorim azi pentru cei 159 de existență, a avut și va avea mereu o puternică misiune națională de iluminare spirituală manifestată pe mai multe coordonate”, a afirmat Niedermaier.

Academicianul a adăugat că institușia este reprezentată de membrii ei în prestigioase academii de peste hotare: ”În prezent, Academia Română este membră a unor importante organizații interacademice din Europa și din întreaga lume. Membrii săi sunt aleși în prestigioase academii străine, iar institutele și centrele de cercetare pe care le coordonează fac performanță la nivel internațional. Este o instituție care susține excelența și expertiza profesională în mai toate domeniile de activitate”. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

A elaborat ”Strategia de dezvoltare a României până în 2035”

 

Paul Niedermaier a adăugat că Academia Română este autoarea ”Strategiei de dezvoltare a României până în anul 2035.

”Să nu uităm că cel mai înalt for științific din România a pritocit, după un efort deosebit, Strategia de dezvoltare a României până în 2035 (n.a. cu trei scenarii diferite legate de cadrul intern și internațional, anume optimiste, realiste și imprevizibile) care merită – mai ales în contextul actual – a fi cel puțin lecturate de către decidenți”, a mai spus academicianul. 

 

 

Este membru al Academiei Române

 

Niedermaier a mai spus că se simte onorat că face parte din ACademia Română și consideră că are obligația morală de a încuraja cercetarea științiifică și pe mai departe.

Custom Image

”Mă simt onorat să fac parte din această mare familie preocupață să ofere națiunii române opere monumentale, elaborate de membrii și cercetătorii săi, precum și zeci de mii de lucrări științifice publicate în prestigioase reviste și edituri din țară și din străinătate, opere de autor sau elaborate în colective științifice, constituind un patrimoniu intelectual ce face cinste României. 

Mai mult, sunt înnobiliat să fiu indirect continuatorul obiectivelor stabilite de membrii fondatori și în armonie cu vocația națională. În plus, mă simt obligat moral să încurajez cercetarea științifică prin susținerea eforturilor depuse de valorosul Institut de Cercetări Socio-Umane din Sibiu, să susțin prin mentorat pe cei focusați spre doctorat, să susțin colocvii si să promovez textele tinerilor cercetători în publicații științifice dar și în THE TRIBUNE – Anthropology and Communicațion, în calitate de coordonator”, a afirmat Niedermaier.

 

 

Autor
04 aprilie 2025 la 16:04

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 4 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 22 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit