10 sfaturi practice pentru a organiza o vacanță de neuitat în Bulgaria

Ați fost vreodată în Europa de Est? Dacă nu, atunci este timpul! Să aruncăm o privire la una dintre cele mai frumoase țări, Bulgaria. Țara găzduiește plaje pitorești, țărmuri uimitoare, o mulțime de munți fantastici și stațiuni de schi, mâncare balcanică delicioasă și un patrimoniu cultural bogat. Fondată în secolul al VII-lea, Bulgaria este una dintre cele mai vechi țări din Europa.

Prin urmare, Bulgaria este un loc care are ceva pentru toată lumea. Este o destinație minunată în care ar trebui să călătoriți. Aici ați putea avea parte de o experiență de neuitat în fiecare anotimp al anului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Iată 10 sfaturi practice pentru a avea parte de o vacanță de neuitat în Bulgaria

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Custom Image

 

1) Vremea

Puteți vizita Bulgaria pe tot parcursul anului și nu veți regreta. În Bulgaria, clima este continentală, cu ierni reci și veri călduroase până la calde. Este mai blândă de-a lungul coastei Mării Negre și mai rece în zonele de deal și de munte.

Cea mai bună perioadă pentru a merge în Bulgaria este primăvara sau toamna, dacă doriți să explorați țara. Nu este foarte ploios, dar în martie și aprilie pot apărea unele schimbări semnificative de temperatură. Dacă aveți de gând să vă petreceți vacanța de vară aici, aceasta va fi decizia corectă. Alegeți sezonul înalt, din iunie până în august, pentru cele mai însorite și mai calde zile (30*C cu rare vârfuri de 40*C). Astfel, vă puteți petrece întreaga vacanță pe plajă, unde briza vă va răcori. Iarna, mergeți în cele mai renumite stațiuni montane, cum ar fi Bansko, Borovets, Pamporovo, și mergeți la schi în natura frumoasă.

 

2) Transport

Există o mulțime de opțiuni care oferă zboruri directe către Bulgaria, în special de pe aeroporturi din Europa sau din apropierea acesteia. Aeroporturile se află în cele mai mari orașe: Sofia, Varna, Burgas și Plovdiv. Călătoria dintr-un loc în altul este relativ ușoară în Bulgaria. Puteți folosi transportul public – autobuze sau trenuri, dacă doriți să călătoriți mai ieftin. Autobuzele joacă un rol important în transportul public pe distanțe lungi. Acestea sunt mai rapide decât căile ferate de stat (BDZ), dar sunt puțin mai scumpe. Dacă preferați propriul dvs. tip de transport, închirierea unei mașini poate fi cea mai bună alegere și vă poate ajuta să descoperiți fiecare parte a acestei țări minunate.

 

3) De unde să cumpărați bilete de avion?

Aeroporturile de pe coastă: Burgas și Varna. În interiorul țării (pentru schiori): Sofia și Plovdiv. Biletele pot fi găsite pe diferite site-uri oficiale.

 

4) Care este cel mai bun mod de a ajunge de la aeroport?

Șoferii de taxi din aeroporturile bulgare au prețuri exagerate. Este mai bine să închiriați o mașină la aeroport sau să rezervați un transport.

 

5) Cum să închiriezi o mașină în Bulgaria?

Cel mai simplu și cel mai ieftin mod de a vedea țara este închirierea unei mașini. Va fi mult mai ieftin decât excursiile. Într-adevăr, pentru a călători pe drumurile expres și pe autostrăzi, veți avea nevoie de o rovinietă pentru Bulgaria online. O puteți cumpăra simplu și rapid online și călătoria dumneavoastră poate începe numaidecât. Rețineți că vinieta care se lipea inițial pe parbriz a fost înlocuită de cea electronică. Prin urmare, achiziționarea ei online este cea mai bună și eficientă metodă.

 

6) Cum să rezervați un hotel sau un apartament?

Trebuie să căutați cazare imediat după ce ați cumpărat biletele de avion. Există multe apartamente confortabile în țară. Cele mai scumpe hoteluri sunt situate în Sunny Beach și Nisipurile de Aur.

 

7) Buget

Vă puteți petrece vacanța în jurul valorii de la cât de ieftin sau de scump doriți. Experiențele altora arată că puteți călători în Bulgaria pentru aproximativ 50-80 EUR pe zi. Aceste costuri includ cazarea, mâncarea, iar activitățile fiind cele mai considerabile cheltuieli ale dumneavoastră. Dar puteți face acest lucru mult mai ieftin dacă aveți un buget.

Hotelurile sunt mai puțin costisitoare decât în multe țări europene, iar în orașele mari aveți și câteva opțiuni de pensiuni. Mâncarea nu este, de asemenea, atât de scumpă. De exemplu, prețurile pentru micul dejun sunt de obicei puțin mai ieftine decât cele pentru prânz sau cină.

 

Custom Image

 

8) Ce excursii să alegeți în Bulgaria?

Excursiile de grup în Bulgaria sunt exagerat de scumpe. Cele individuale sunt mai bune, dar varietatea este destul de restrânsă.

 

9) Ce să împachetați pentru a călători în Bulgaria

Călătoria în Bulgaria este în general ușoară, cu excepția câtorva luni mai reci (noiembrie – martie). Iarna ar trebui să luați cu dumneavoastră haine călduroase – un pulover, o jachetă, o pălărie, mănuși și o eșarfă. Iarna sau dacă doriți să mergeți la țară, luați cizme și o haină groasă. În timpul verii, luați sandale, haine ușoare, un tricou, pantaloni scurți, o jachetă ușoară și un hanorac pentru seară. Pentru fiecare anotimp – rece sau cald – soarele strălucește și nu vreți să mergeți la activități în aer liber fără ochelari de soare.

Ca o scurtă trecere în revistă, iată câteva dintre obiectele pe care trebuie să le luați cu dvs. atunci când călătoriți:

  • o sticlă portabilă cu filtru de apă;
  • o pătură de plajă fără nisip;
  • o pereche bună de pantofi de călătorie pentru călătoria noastră.
  •  

10) Ce asigurare să alegeți?

În Bulgaria nu există pericole exotice și boli rare. La fel ca în orice altă stațiune. O asigurare obișnuită va fi suficientă pentru majoritatea oamenilor. Dacă preferați odihna liniștită, o puteți lua pe cea mai ieftină.

 

Pe scurt

Ei bine, sperăm că aceste 10 sfaturi vă vor ajuta să vă organizați o vacanță de neuitat în Bulgaria, întrucât Bulgaria chiar are multe de oferit fiecărui turist care îi trece granița.

30 august 2023 la 06:54

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Măldărășanu: ”O săptămână aproape perfectă. Sunt 3 puncte care ne dau liniștea să pregătim finalul sezonului”
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a răsuflat ușurat după victoria cu UTA, scor 3-0. Tehnicianul a spus încă...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 6 ore
Sibianul Ioan Suciu, noul președinte al Federației Române de Gimnastică. ”Nu am de gând să fiu eu în lumina reflectoarelor”
Ioan Suciu a fost ales cu 38 de voturi, în vreme ce contracandidata lui, Ingrid Istrate, a fost...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 6 ore
CSU Sibiu termină sezonul regular cu o victorie pe terenul ”lanternei”, dar pierde duelul indirect cu Mureșul pentru locul 10
”Galben-albaștrii” s-au impus la o diferență de două posesii la Ploiești, dar aveau nevoie ca ”tigrii” să piardă...
Actualitate
4 min de citit
Autor Mihai POP
acum 23 ore
„Omul Verde” pleacă la drum: periplu prin 14 biserici din Transilvania cu simboluri celtice
Debutul sezonului turistic de la Richiș vine cu o propunere interesantă pentru iubitorii istoriei medievale: circuit destinat „Omului...
Actualitate
3 min de citit